Nyhetslista böcker mars - aug 2014

måndag 21 mars 2011

Förkultivering, stickling, skola om...

känns det bekant? Redan tänker ni...?
Jo, nu är det hög tid att förkultivera tomater, chili och gurka m.m. Den här veckan kommer vi helt att ägna till odling och trädgård.
Några boktips för att komma igång med köksträdgården redan innan vintern har släppt sina klor för i år kommer här:

Grönsaksodling av Lena Israelsson
Är min "odlingsbibel", en handbok för oss som är noviser i ämnet! 
Bra bilder och lättförståeliga tips.
"Boken vänder sig främst till nybörjaren som vill odla enkelt, ekologiskt och i liten skala. Liksom tidigare Böcker är den rikligt illustrerad med vackra och inspirerande färgbilder och budskapet att odla skall vara enkelt, lustfyllt och ge välsmakande resultat står även här i fokus. Presentationen är pedagogisk och lättförståelig och alltid med fokus på det roliga med en trädgård. Första delen behandlar odlingens olika moment från planering, gödsling och kompostering till sådd, plantering och skadedjursbekämpning. Andra delen beskriver ett trettiotal grönsaker med odlings- och skördetips, medan den tredje är odlarens lathund med kalender, såguide och tips på böcker och webbplatser ". 
Text.Btj
Nybörjarens lata trädgård av Kerstin Engstrand
I den här boken kan nybörjaren hitta en mängd goda råd inför planeringen av sin "latmansträdgård". Till skillnad mot många andra författare av trädgårdsböcker utgår Kerstin Engstrand från att läsaren verkligen är trädgårdsamatör. De utvalda växterna är garanterat lättodlade, här ges till exempel enkla tips för barn som vill så solrosor och luktärter.
Text. Btj
En självskriven bok i ämnet är 70-tals klassikern: Självhusållning i trädgården av John Seymour.
Lika aktuell nu som för 30 år sedan.
En riktig guldgruva för den som vill odla grönsaker, frukt och bär för det egna hushållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar