Nyhetslista böcker mars - aug 2014

onsdag 27 april 2011

Lite om Jazz, klassisk musik och Bengt Hallberg!

Inför vårt fin-främmande på torsdag, då Bengt Hallberg kommer och spelar för oss kommer här några boktips i ämnena klassisk musik och jazz.


Känner man att man inte är helt hemma på det här med klassisk musik och jazz finns en finfin bok att tillgå:
Klassisk musik "för dummies" 
Syftet med denna bok är att hjälpa dem som tycker klassisk musik verkar svår och som inte hittar en väg in i den klassiska världen. Det finns kapitel om de största kompositörerna och vad som utmärker dem, en genomgång av de olika musikepokerna och deras skillnader, vad klassisk musik består av, hur man gör på konserter och hur man förstår vad som händer, en genomgång av musiktermer och vad ett notblad kan tala om. Det bästa kapitlet skall läsas tillsammans med en cd-skiva med 60 minuter utvald musik, där författarna leder oss igenom musiken steg-för-steg, talar om vad som händer, vilka instrument som gör vad, och därigenom hjälper oss förstå intentionerna hos kompositören.
Text: Btj



I boken Nio jazzliv kan man läsa om storheter som Billie Holiday och Charlie Parker m.fl.
Varje musiker beskrivs kortfattat i en introduktion och sedan följer en personligt hållen längre text. Det intressanta med dessa texter är att de varken är överdrivet beundrande eller ute efter att skandalisera, utan vill skriva något väsentligt om varje enskild musiker och ofta från ett originellt eller vardagsnära perspektiv. Boken är ett måste för jazzintresserade.
Text: Btj


Blir man sugen på att själv börja spela har vi på bibblan ett antal böcker om att lära sig spela ett instrument.
Välkomna in och fråga !
Har ni inte köpt biljett än? Kom in och köp, kostar endast 100 riksdaler.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar