Nyhetslista böcker mars - aug 2014

tisdag 1 mars 2011

Sporlovspyssel och andra aktiviteter!

Nu är det äntligen sportlov. Den här veckan hoppas vi på ett härligt väder som uppmuntrar till utomhusaktiviteter. Skulle det bli så illa att vädret sätter sig på tvären och man får tillbringa tiden inomhus, har vi en hel hög med boktips på pyssel som passar utmärkt för en dag på kammaren.

Först ut är Pyssel hela året av Malin Larsson
I boken Pyssla hela året finns mycket som återfinns i många andra böcker, men några nya eller nygamla kul idéer gör det till en intressant bok. Varje projekt har en lättbegriplig instruktion, många så enkla att även barn kan göra dem. Längst bak i boken finns mallar och innehållsförteckningen har ett foto på det färdiga arbetet.


Slöjda i trä av Jögge Sundqvist
Boken är en inspirerade grundbok som beskriver hur man slöjdar enkla, funktionella och roliga träföremål. Bl.a. får du lära dig att tillverka smörknivar, tårtspadar, hängare, knoppar, skärbrädor m.m.


LättLäst tips!
Pyssla och pynta av Marit Engstedt & Ester Sorri
LL-förlaget arbetar för att även människor med olika funktionshinder ska kunna ta del av både fakta och fiktion. Pysselboken har tydlig innehållsförteckning. De fem avdelningarna innehåller några få men detaljerade pysselinstruktioner, med stora bilder av vartenda arbetsmoment. I början av varje instruktion finns en tydlig lista över vilka saker man behöver ha framme, även den med bild.




Roliga tvålboken av Anna Salvesen & Finn Andersen
Tvålar i olika former, färger och dofter, skummande badsalter och badbomber, specialtvålar för olika hudproblem och fräsande badbrus - tvål idag handlar om mycket mer än att bara bli ren. Eftersom alla de nya specialtvålarna är ganska dyra, så kanske det kan vara mödan värt att göra sina egna. Författarna till den här boken lär på ett enkelt och pedagogiskt sätt ut konsten att göra allt från rosentvålar åt mormor till leksakstvålar åt barnen.


Pärlor på tråd av Malle Wetterselv Frederiksen
En vacker och inspirerande bok fjärran från småbarnens pyssel med plastpärlor och pärlplattor.
Text: Utdrag från lektöromdömen Btj

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar