Nyhetslista böcker mars - aug 2014

torsdag 24 mars 2011

Trädgårdsinspiration

När det börjar droppa från taken och delar av marken börjar titta fram är det kul med lite trädgårdsböcker!
Här kommer några inspirerande böcker:

Trädgårdens natur av Lotte Möller är en trädgårdsbok mer av det filosofiska slaget med en hel del kontroversiella tankar. En del avsnitt är praktiska och användbara som till exempel hur man lockar till sig små och stora djur och hur man gör sin trädgård spännande för barn.





Lars Krantz, tidigare föreståndare för Rosendals trädgårdar i Stockholm, tillfrågades om han ville bygga upp en trädgårdsanläggning. Krantz antog utmaningen och har trots det kärva klimatet där skapat en anläggning som fått stor uppmärksamhet. Här vimlar det av goda råd om hur man får ömtåliga växter att trivas och växa i ett strängt klimat och samtidigt skapa något estetiskt tillfredsställande. Tillsammans med växtbeskrivningar och många bra fotografier av Pernilla Hed är det en trevlig och mycket givande trädgårdsbok



 I Trädgårdsvinter av Sanna Töringe får vi följa trädgården och trädgårdsarbetet från september till första frosten, vidare genom vintern tills de första snödropparna äntligen kommer. För varje månad ger författaren förslag på lämpligt växtmaterial och trädgårdssysslor, alltifrån beskärning av buskar till hur man tillverkar islyktor och hjärtformade talgbollar till småfåglarna. Dessutom ger författaren tips på trädgårdslitteratur för den som vill passa på att fördjupa sig under vintern.
Text från Btj

av Karin S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar